Tel.: 06-20/965-3903
Fax.: 06-22/342-520
E-mail: info@albapower.hu
Internet: www.albapower.hu

Általános javaslatok az Aquaturn falszigetelési technológiáról

Az épület vakolatának helyreállításánál légpórusos vakolat alkalmazandó (adalék nélküli) oly módon, hogy a falazat leváló, hibásnak látszó részeinél min. 15-20 % -al több távolítandó el.

Festésre mész vagy mészfestéket javaslunk. Egyéb festék kizárólag párolgást nem gátló, lég áteresztő ( erről minőség tanúsítással rendelkező) festék használható.

 Tapétázás vagy egyéb burkolati igény esetén – kérésre - javaslunk megfelelő műszaki megoldást.

Külső vakolat csak szellőző lehet (pl. kőporos vakolat) műanyag bázisú nem ajánlott. Hőszigetelés csak a falazat kiszáradása után javasolt.

 A lábazat kipárolgását gátló burkolat nem megfelelő, célszerű átszellőző lábazat kialakítása.

A penészesedés elkerülése céljából az épület belső légcseréjét, szellőzését biztosítani kell. A falszigetelés a belső páratartalomnak csak a falazatból kipárolgó részét szünteti meg. A belül keletkező párát, légnedvességet el kell távolítani gravitációs vagy ventillációs szellőztetéssel. Ennek elmulasztása esetén előfordulhat, hogy a faltest ugyan teljesen szárazzá válik, de a belső falfelületek mégis foltosan nedvesednek, penészesednek.

Régi vagy nem megfelelő minőségű vízvezetékeknél előfordulhat szivárgás vagy csőtörés. Ez lehet nyomó ági (bejövő nyomás alatt lévő vezeték) és elmenő (szennyvíz elvezetés). Erre a műszeres felmérés során észleltek alapján felhívjuk a figyelmet. Ilyenkor a fal egy jól behatárolható részén (nem az egész falhosszon) jelentkezik vizesedés, foltosodás.

Célszerű a vizes rendszer hibáinak javítását a felújítással egy időben elvégeztetni.

Bővebb információ az AQUATURN technológia leírásban található.

Szaktanáccsal készséggel segítünk.

A hibás döntést, kivitelezést mindig költségesebb, nehezebb kijavítani.

Vissza